Formant part de la economia coreana.

Bona tarda a tots !!

Ja tinc una compta al banc ! No seria una gran noticia si no fos perquè obrir una compta al banc per terres coreanes resulta una tasca a vegades fins i tot desesperant. El primer requisit que et demanen és tindre el visat, i donat que jo encara no el tinc (tot i que ja està a la cantonada i arribarà en qualsevol moment) doncs toca patir les conseqüències de la burocràcia coreana. I molts us estareu preguntant: però no acabes de dir que sense visat no pots obrir una compta? o_O’ Doncs sí, és cert, tot i que si un sap on buscar (i en això li he de donar les gràcies al meu amic Jesús que em va dir a quin banc anar, ja que ell porta tres anys aquí i sap per on moure’s, jajaja) tot resulta més fàcil.

Abans de res, potser molts ja ho sabeu, però per si de cas, ho remarcaré de nou. Existeixen un total de 4 bancs importants a Corea: Kookming Bank (국민은행), Shinhan Bank (신한은행), Korean Exchange Bank (외환은행) i el Hana Bank (하나은행). Cada un d’aquests bancs disposa de diverses ofertes i promocions que poden ser molt de interès… però per coreans o pels que tenen un visat de més de un any, ejem ejem. Descartada la opció d’estar en qualsevol d’aquests bancs, va tocar buscar una alternativa i el meu amic em va comentar que mirés un banc que no és tan conegut però que precisament per aquesta raó són una mica més flexius en quan als requisits. D’altra banda, aquest banc, al estar situat al costat de la universitat de Yonsei (연세대학교) doncs disposen de personal que parla en anglès i que et pot donar un cop de mà en cas de necessitar-ho. El banc afortunat ha estat el Woori Bank (우리은행).

20150331_133307 elracodenbusu.wordpress.com

Dos imatges del formulari que s’ha de presentar a la noia i la taula on pots omplir el paper, al mateix moment que altres esperen el torn mirant la televisió.

No és un banc que tingui res d’especial tret de que alguns dels treballadors parlen en anglès (parlo de la sucursal al costat de la universitat, la resta de bancs parlen només coreà, en general, jajaja) i també que el servei que he rebut és molt ràpid. Responent a la pregunta que molts us esteu fent, resulta que no necessites visat si et vols treure el que ells en diuen “Expat check card”. És una targeta que funciona a la vegada de abonament pel metro i de targeta de crèdit, pel que està destinada a aquells estudiants que estaran només uns mesos a Seül i que per tant no poden optar a un visat de un any o més. Un cop entres al banc s’ha d’agafar un número per esperar el teu torn i després de omplir un formulari que ja disposa de diversos marcadors en color groc del que has de fer i com ho has de fer. dones els papers a la noia del banc i ella et va donant les indicacions per a donar-te d’alta.

314308_1_2

Targetes acceptades a alguns caixers automàtics dels bancs coreans.

Quins són els avantatges que he trobat al tindre una targeta coreana? La veritat és que bastants. En primer lloc, puc anar a qualsevol caixer i no preocupar-me de quin caixer automàtic he de fer servir, ja que tots ells serveixen si tens una targeta coreana, però no tots serveixen si tens targeta internacional. En cas de disposar de una targeta internacional, has de mirar els caixers que posi les lletres ATM (Automated Teller Machine) i no tots els bancs disposen d’aquests caixers. Un altre avantatge és el fet de comprar per internet en pàgines coreanes (més barates que les pàgines internacionals) ja que en molts casos et demanen fer una transferència bancària des de el teu banc coreà al banc coreà de la pàgina web, i molts portals de compres de internet no accepten targetes internacionals. Finalment, permet que tinguis un abonament de transport públic mensual, cosa que ajuda molt a estalviar en targetes ja que pots fer servir la de crèdit al mateix temps que el abonament del metro, per exemple.

20150331_135908 20150331_133325

I després d’haver fet tots els tràmits i haver esperat pacientment, ja formo part de la economia coreana! ^__^

En resum, jo recomano molt en cas de vindre a Corea durant un període no determinat, ja sigui tres mesos o un any, obrir una compta a un banc coreà, i si no disposes de cap mena de visat a llarg termini, Woori Bank és una opció molt interessant.

Busu 부수

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s