Una mica de relax…

¡Bon dia!

El post d’avui està destinat a explicar la meva primera experiència a una sauna a Seül (una cosa menys a la llista de “coses a fer per Àsia” jajajaja). En termes generals la veritat és que ha estat tot molt interessant i a la vegada gratificant (de fet, em sembla que repetiré més vegades perquè l’estat de relaxació amb el que vaig sortir és magistral).

Per la gent que no estigui acostumada és cert que pot ser una mica estrany, però un ha d’anar sense cap mena de pudor, ja que si un va amb aquesta mentalitat puc assegurar que ho acaba gaudint moltíssim més. La sauna a la que jo vaig és una que està a Sinchon, el barri on estic visquent. El lloc no té un nom, simplement es diu “남자/여자 사우나” (o sigui, Sauna de homes i dones, jajajaja), i el procés és molt fàcil. Primer entres a una recepció i pagues 6000 wons (al voltant de 4,5 €) per utilitzar la sauna i totes les instal·lacions tot el temps que es vulgui. Només per això ja val molt la pena, jajaja.

20150207_174650 20150207_174733

Imatges de la sala de estar on pots veure la televisió i “selfie” a una de les zones comuns.

Un cop has pagat per la utilització dels serveis, et donen un clauer amb dues claus i un número de taquilla al clauer. La primera taquilla és en una sala comuna, al costat de la recepció. Una vegada hem entrat al vestuari, es deixa la roba a una taquilla i s’entra a la sauna pròpiament dita. La sauna a la que vaig es completament separada entre homes i dones (que ningú pensi coses rares, ara… jajaja) i la veritat és que tot i que al principi impacta molt veure com els homes coreans et miren fixament fins que arribes a la dutxa (de fet, et miren més pel fet de que és estrany veure un estranger per un lloc al que solen anar només coreans, i també pel fet de que els coreans no tenen pèl a les cames i als braços, pràcticament, pel que els resulta estrany veure algú que en té, ejem ejem…).

Les saunes coreanes tenen un procés molt concret i és possible que et mirin malament i fins i tot et cridin la atenció en cas de que no facis les coses en aquest procediment: dutxa i després sauna. Mai es pot fer al revés. De la mateixa manera que passa al Japó, troben una falta de respecte molt important el fet de que entris a la sauna o al bany sense haver passat per la dutxa primer. Un cop t’has dutxat tens tres opcions: sauna, bany calent o bany fred. Potser perquè era hivern (jo crec que és per això) o potser perquè l’aigua està a uns -5 o -10 graus, la gent no entrava a la zona de bany fred i directament anaven a la de bany calent (que està veritablement mooooooooolt calent, jajaja).

20150207_174350 20150207_175358

A la dreta veiem la zona d’entrada a la sauna, al costat de la recepció i a la esquerra, la sala de relax on pots dormir i descansar.

Jo acostumo a fer dutxa, sauna i després dutxa (sí, un altra cop) i bany calent perquè és el procés que em relaxa més que si ho faig al revés, però això ja cadascú, jajaja. Un cop has acabat els serveis, sempre hi ha gent que s’ofereix a netejar-te l’esquena per si no arribes a tots els llocs. Jo ho recomano molt. Els coreans tenen la costum de que si no arribes a certes zones de l’esquena, algú s’ofereix per ajudar-te i de la mateixa manera, no veuen malament que tu els ajudis amb la mateixa tasca. No només és relaxant sinó que a més, t’assegures una bona neteja de l’esquena. ^^ Tot és positiu! jajaja.

Un cop has acabat la sauna, el mateix local t’ofereix uns pijames perquè puguis estar per les zones comuns, ja sigui la sala d’estar amb una televisió perquè vegis el que t’interessi, una zona per tallar-te el cabell i poder-te pesar, uns lavabos en cas de necessitat o una sala per a descansar i dormir una estona (els coixins, aviso, són com un tros de pedra quadrada i no són gaire còmodes, jajaja).

En resum: Si has d’estar un temps per Seül, jo ho recomano al màxim i si només has de vindre uns dies de viatge i tens temps, també crec que és bona idea encara que sigui només per unes hores. El cos sempre agraeix tot tipus de descans.

Busu 부수

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Seoul.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s