Seül i el Nadal…

¡Bones!

Avui faig un recopilatori del que han estat les festes de Nadal (크리스마스) a la capital coreana. La impressió que he tingut és que aquí es viuen les festes amb una enorme intensitat i ja unes setmanes abans del dia en concret els carrers estan decorats, les botigues posen nadalenques i la gent es vesteix per la ocasió (el nombre de pares Noel que he vist és pràcticament incalculable, ejem ejem…) i la gent surt més que mai. Alguns us preguntareu “Encara més?”, doncs sí, jajaja. Encara més! Si una cosa he après estant aquí és que als coreans els hi és igual plogui o nevi, fagi fred o molt més fred (a vegades no sabia si estava a Seül o a alguna ciutat perduda enmig del Antàrtic, jajaja T_T), ells surten ben arreglats i guapos i a beure cervesa o soju o el que els hi posin al davant (dic això arrel de un post anterior en el que vaig explicar que es beuen el suc dels fregits… puaj… ñam… bah… o poseu el adjectiu que volgueu, jajaja).

20141218_172820 20141218_173447

20141224_184959 20141224_190826


Els dies previs i posteriors al Nadal no tenen res a veure amb el dia de Nadal pròpiament dit. Si el dia 24 de desembre la gent col·lapsava els carrers de Myeongdong (명동), el dia de Nadal al matí, els carrers semblaven trets d’una pel·lícula apocalíptica de zombies: poca gent al carrer i els pocs que hi havia eren “ressacosos” de la nit anterior (segur que a alguns us sona la història, però uns dies més tard, concretament el primer dia de l’any, jajaja). Tot canvia quan sonen les 2.00 de la tarda, ja que les cafeteries que estaven obertes però sense gent de cop i volta resulten plenes de gent que aprofita la ocasió per prendre alguna cosa.

20141230_161024 20141231_075410


Apunt cultural: (sí ho poso en negreta perquè hi ha “puretes” que acostumen a mirar només els apunts culturals, i també se’ls ha de cuidar, hum…) La cultura coreana utilitza el calendari lunar, com els xinesos i els japonesos, pel que realment el dia de Nadal sí que és important en quan a religiositat pels coreans que són cristians (el cristianisme forma part juntament amb el budisme de les dues religions importants de Corea). D’altra banda, el Nadal també serveix com a un instrument de sociabilitat, per dir-ho més a nivell de carrer, és una excusa més per poder quedar amb els amics i desconnectar de l’estrès i la pressió de la feina i els estudis. Per aquesta raó, a diferència del que passa a occident, el dia de Nadal, les botigues estan obertes (també s’ha de dir que Corea és un país altament capitalista) i la gent després de dinar amb la família aprofita per quedar amb els amics i fer una mica de vida social. Pel contrari, el cap d’any només suposa un esdeveniment social i la gent no acostuma a celebrar gaire la festivitat com passa a Espanya. El cap d’any coreà com és amb calendari lunar es celebra aquest any al febrer (en el que hi ha 4 dies de festa).

1419393732964 IMG_3739

IMG_3447 IMG_3476

elracodenbusu.worpress.com elracodenbusu.worpress.com


El cert és que jo recomano molt si teniu la oportunitat de vindre a Corea, vindre durant les festes de Nadal ja que és un esdeveniment molt bonic de veure i es pot gaudir moltíssim cada dia, gràcies als concerts, esdeveniments, botigues, la decoració nadalenca i tota classe de elements que faran que no us en penediu, i així de pas, si jo estic per aquí podem quedar i anar a donar una volta, i així m’inviteu a cerveses, ejem ejem… o___o ”

Busu 부수

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Seoul.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s