Netejar el teu esperit.

Hola a tots !

Avuí ha estat un dia bastant tranquil en comparació amb el que vam viure ahir. Ja de bon matí hem quedat amb Fumina i la seva mare davant de les màquines de treure bitllets de l’estació principal de Fukuoka. Encara amb agulletes de tot el que vam fer ahir, tot el que hem fet avuí ha estat visitar uns temples del que seria la zona del centre de Fukuoka i anar a donar una volta pel centre. El motiu d’haver quedat davant de l’estació de tren és perquè ens han ajudat a treure els bitllets per la nostra propera parada: Kyoto.

IMG_5736 IMG_7509

A l’esquerra una foto de Fumina aprop d’un dels llacs que rodejaven el temple. A la dreta, un detall del tren de Fukuoka.

La visita al temple ha estat molt interessant ja que Fumina ens ha estat explicant el procediment per entrar a un temple budista. Primer (amb la cullera que hi ha de fusta i que hem agafat amb la ma dreta) ens hem de mullar les mans i fer un glopeig d’aigua sagrada per tal de depurar el nostre esperit abans de realitzar la oració. És el que en diuen “Temizu”. Un cop realitzat, entrem i trobem que hi ha un toro enorme envoltat d’encens. La mare de Fumina ens ha explicat que tradicionalment s’ha de tocar la part del cos de l’animal en relació a la que et fa mal a tú. Curiós oi? Doncs sí sí, és com esteu pensant. Que et fa mal el cap? Doncs li fregues el cap. Que et fa mal la cama? doncs li toques la cama. Que et fa mal … bueno, val, potser m’he passat una mica amb la descripció, pero suposo que ho heu entès, jajaja. Tot seguit, i davant del temple hi ha unes campanes enormes de les que si les fas sonar, porten bona sort i formen part del ritual per rezar-li al Déu que tinguis davant. El procés es basa en llençar una moneda a unes caixes de fusta que hi ha, tot seguit es fan dues reverències i finalment es donen dos cops de mà (tipus aplaudiment). He trobat a un blog la forma correcta de fer-ho i us deixo un extracte (font: http://escuchajapones.com/como-rezar-en-un-templo-shintoista):

まずはお金を投げて、二回お辞儀をして、二回手を叩いて、
まずは おかねを なげて、にかい おじぎをして、にかい てをたたいて、

(Mazu wa o-kane o nagete, ni kai o-jiki o shite,ni kai te o tataite)

IMG_5720 IMG_5704

Un dels monjos budistes en plè ritual (esquerra). Noia realitzant el procés de purificació (dreta)

 A la sortida hi ha una cosa que m’ha cridat l’atenció. Hi ha una mena de taulells (com si fossin taulells d’anuncis) en els que hi ha diversos papers penjats (anomenats Omikuji). Fumina ens ha comentat que aquests papers penjats són els de la bona o mala sort. M’explicaré una mica. Tu pagues 1 yen per cada un d’aquests papers i l’obres. Si resulta que el que posa és algo de bona sort, el portador del paper s’ha de quedar el paper com si fos un amulet i guardar-lo durant tot l’any per tal que la sort segueixi amb la persona. En cas que sigui un paper de mala sort es penja al taulell aquest per tal que la mala sort es quedi penjada d’un arbre i no pugui vindre amb tú. Al finalitzar el dia, segons em va explicar Fumina, el sacerdot recull tots els papers de mala sort i els crema en una pira sagrada per tal que la mala sort marxi i no torni més.

IMG_5675 IMG_5672

Detalls d’algunes paradetes trobades mentres caminavem pel carrers de Fukuoka.

IMG_7560 IMG_5746

A la esquerra nosaltres dos sopant amb Fumina i a la dreta un detall d’un “dorayaki” de xocolata.

Al finalitzar la nostra estada al temple, hem anat pel centre de la ciutat entre botiguetes tradicionals i demés paradetes i hem acabat anant a sopar amb elles dues i prenent-nos uns bons fideus abans d’acomiadar-me de Fumina i de la seva mare, que ens han regalat un sobre amb tots els seus dessitjos de que ens vagi tot perfecte la resta del viatge. Més adorables elles… aishhh…

Doncs res, demà cap al tren direcció Kyoto, centre de temples i amb molts molts molts anys d’història a sobre.

Bona nit!

Busu 部苏

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Fukuoka.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s