Conèixer el desconegut

Imagineu una persona que acaba d’arribar a un país completament diferent al seu i que entra a un restaurant per sopar. La cambrera el mira amb estranyesa preguntant-se què hi fa aquesta persona en un lloc tan apartat com és el seu restaurant. El segon dia, la cambrera el mira amb ulls diferents i quan arriba el tercer dia, comença a establir una conversa amb aquest “estranger”. Ja sigui per la por al desconegut o per la desconfiança que genera veure una persona fora del seu context habitual sovint és complicat tirar a terra una barrera cultural. Uns dies mes tard, la mateixa persona entra al mateix restaurant. La barrera comunicativa que hi havia abans ha caigut i ara es comença a crear un vincle d’amistat i d’interessos compartits, de conèixer el que fins aleshores era desconegut.
El noi li explica a la noia petites histories i costums viscudes al país del que ell ve i la noia mira amb els ulls oberts i expectant cada una de les histories. La noia a canvi intenta que el “estranger” es senti mes còmode i li aclareix tots els dubtes que tingui. Es possible que el noi torni al lloc del que prové i que la noia no sàpiga res més que les histories narrades amb il·lusió per part del noi. Fins i tot es probable que no pugui anar mai a aquestes terres explicades dia rere dia per aquest “noi de l’estranger”.
Imaginar llocs als que no es sap si es podrà anar. Que la il·lusió superi la tristesa de no saber si alguna vegada es podrà viure en primera persona alguna d’aquestes histories i costums explicades. Aquesta es la grandesa de voler conèixer el que fins aleshores es desconegut.

部苏
Busu

Aquest es un dels menjars que podreu degustar al restaurant Lanzhou Lamian on esta inspirada aquesta historia. El plat en concret son fideus amb vegetals i carn de vedella:

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Tianjin.

Un comentario el “Conèixer el desconegut

  1. Marc dice:

    uuuuooooo, lligant amb la cambrera xinessa? que ens coneixem!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s