Anem a la fira !

IMG_5129 IMG_5228Una cosa que a cops és molt mal vista a les nostres terres però que a la Xina està molt de moda són els jocs d’atzar. I quin és el lloc on en podem trobar més? A les fires ! Casualment a la nostra arribada a Hangzhou, la ciutat està de festes populars i vam poder viure en directe una típica fira al més pur estil asiàtic. Des de jocs de punteria (com per exemple a la foto) fins a atraccions al més pur estil “caçar els aneguets” o atraccions com autos de xoc aquàtics, o simples recintes amb llits inflables o lones de tela molt tensades perquè els més petits, i no tant petits puguin saltar fins a tocar el cel i sentir-se ocells per uns instants.

 Això és el que ens fa veure que potser les seves costums no difereixen tant de les nostres, encara que siguin un pèl més rudimentàries que les que fem servir a occident. Els nens porten núvols de sucre i piruletes de sucre amb formes que completen un ampli ventall de possibilitats: ocells, objectes o fins i tot dracs fet amb formes complicades i a la vegada molt interessants als ulls dels més petits. La olor a sucre, caramels, i dolços contrasta amb la olor a fusta i metall dels nombrosos antiquaris que decoren el carrer principal. La gent somriu, passeja feliç i gaudeix molt de la vetllada que tot i començar amb una pluja important no impedeix que la gent surti al carrer. Es respira felicitat, una mena de bombolla que fa que oblidis el que passa més enllà d’aquests carrers ben guarnits per l’ocasió. Estàtues de dos dracs guarden l’entrada a aquest carrer com avisant que si hi entrés et protegiran.IMG_5511 IMG_5244 Molts cops pensem que Àsia és un país molt diferent al nostre i tot i que no tenen escopetes de fira, muntanyes russes o fins i tot llocs de sorteig dels típics óssos de peluix, disposen de pilotes per tirar cons, de núvols de sucre, de llaminadures pels nens i la enorme il·lusió de pensar que per uns dies, els petards, les llums dels dracs de fira, la música i la brillantor d’una nena petita que mira embadalida com la gent del poble ofereix espectacles dignes del més gran dels mags.

Una imatge que no marxarà de la ment: la felicitat i l’ambient de festa. Un ambient que a diferència de nosaltres, no pensa en el demà, no es planteja el que va passar ahir o fa un temps i que simplement es deixa anar en el seu màxim esplendor. Si això és un somni, si us plau, no em desperteu mai. I si forma part de la realitat espero que no acabi mai aquest dia.

Busu 部苏

IMG_5507

IMG_5217

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Hangzhou.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s