Beijing. El Palau d’Estiu (Palacio de Verano)

Beijing. Dia número 8 de travessia per terres asiàtiques.

Després de les primeres impressions en les que he vist des de grans monuments fins a carrers comercials, passant per zones de pobresa elevada i zones de riquesa inimaginable toca un dia de relaxació i desconnexió dins de la mateixa ciutat. El meu company i jo ens llevem al matí a la recerca del que serà la nostra darrera jornada en terres de classicisme xinès abans d’arribar a la gran ciutat que és Shanghai. La nostra intenció d’avui no és altra que veure el no tan famós però no per això menys important “Temple d’Estiu” (颐和园). Agafades les motxilles, la càmera de fotos i la roba d’hivern extra, agafem el metro i arribem a aquest enorme llac que degut a la temperatura externa, trobem totalment gelat.  Entrant per la zona nord deixem la muntanya a l’esquena i un cop passat el portal principal entrem a un conjunt de cases tradicionals amb un riu que les travessa de est a oest. Seguint pel pont es poden veure els diversos comerços que hi ha dins de cada una de les cases tradicionals. Després del pont toca pujar escales per arribar al cim d’una muntanya. Un calfred recorre el nostre cos al veure la immensitat d’un llac que tot gelat ens dóna la benvinguda desafiant. Degut a la boira quasi es fa impossible veure l’altre extrem.

IMG_4354

IMG_4411

IMG_4317Després de deixar-nos absorbir per la grandesa del llac baixem per les escales desiguals que rodegen el petit monticle i tal és la grandesa d’aquesta ciutat imperial que al girar uns metres trobem un vaixell de grans dimensions tot fet de marbre (tot i que al restaurar-lo van canviar les peces de marbre destruïdes per unes de fusta). Aquest vaixell destruït durant la època de la colonització europea va ser restaurat per l’emperadriu viuda Cixi. Símbol del poder de l’emperador crea en l’espectador la sensació de que aquest vaixell era totalment infranquejable i impossible d’enfonsar. Seguint el nostre camí vorejant el llac Kunming ens trobem que feta la llei, feta la trampa. De la mateixa manera que el negoci de les barques és molt important en aquest llac (el temple principal es troba a una illa al bell mig del llac), en època hivernal, com el llac està gelat, hi ha el negoci dels trineus, com els que podeu veure en aquestes imatges.

IMG_4333

elracodenbusu.wordpress.com

Amb el llac gelat, havíem de provar de caminar sobre  de l’aigua i veure què es sent quan un està en el epicentre del llac mirant com tot el seu voltant és un espai tan gran i contrasta a la perfecció amb la pressió infraestructural del centre de la ciutat. Després d’estar tot un dia davant d’un paratge tan espectacular i grandiós, a la vegada que harmoniós, toca veure una de les postes de Sol més maques que es poden trobar a la ciutat de Beijing. Un cop ha caigut la tarda a la ciutat i comença a fer-se de nit, decidim tornar a l’hotel i recordar totes les vivències del que ha estat i serà la nostra primera experiència a la Xina, la ciutat de Beijing.

IMG_4397 IMG_4399

Busu 部苏

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Beijing.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s